Tornar

Karla Fernández de Gamboa

Col·laboradors i antics membres

Col·laboradora

[email protected]

 

Després de diplomar-se en Educació Infantil i graduar-se en Educació Primària per la Universitat del País Basc / Euskal Herriko Unibertsitatea (UPV/EHU) va cursar el Màster Universitari en Biblioteca Escolar i Promoció de la Lectura organitzat conjuntament per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Universitat de Barcelona (UB).

Posteriorment, va realitzar el Màster Internacional en Llibres i Literatura Infantil i Juvenil organitzat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el Banco del Libro de Veneçuela i el Màster Universitari en Recerca en Didàctica de la Llengua i la Literatura per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), on va defensar el seu treball fi de màster relacionat amb el projecte de recerca I+D de GRETEL “Literatura infantil i juvenil digital: producció, usos lectors, recepció i pràctiques docents”.

És Doctora Internacional en Educació (Didàctica de la Llengua i la Literatura Infantil-Juvenil) per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) amb la seva tesi A través del nuevo milenio y lo que el lector literario encontró allí: La narrativa infantil para lectores de 8 a 10. Actualment, és professora al Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura de la Universitat del País Basc (UPV/EHU) i és membre del grup de recerca LAIDA.

Col·labora amb el grup GRETEL, és membre de la Xarxa Temàtica “Les Literatures Infantils i Juvenils del Marc Ibèric i Iberoamericà” (LIJMI), membre del Comitè de Redacció de la revista Behinola, Haur eta Gazte Literatura Aldizkaria i del Comitè Editorial del Journal of Literary Education.

Les seves principals línies de recerca són la literatura infantil i juvenil, l’àlbum i l’educació literària. Compagina la seva tasca com a investigadora i docent amb la divulgació de la literatura infantil i juvenil basca en diaris i revistes.