Tornar

Miquel Desclot

Miquel Desclot neix a Barcelona el 1952. Va cursar Filologia Catalana a la Universitat de Barcelona. Fou professor titular a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la Universitat de Durham, a Anglaterra. És el 1992 quan decideix abandonar la docència i dedicar-se per complert a la literatura.

Poeta, narrador, dramaturg, escriptor de llibrets d’òpera i traductor, ha rebut reconeixements importants per les seves traduccions d’oberes d’autors com Apollinaire o William Blake en llengua catalana. El 1988 va rebre el Premio Nacional de traducció en literatura infantil per la seva versió al català de Contes en versos per a nens perversos, de Roald Dahl.

Amb més de 40 llibres escrits per a nens i joves, també ha rebut nombrosos premis. Entre ells, el 1994, el seu Bestiolari de la Clara va ser seleccionat per la Fundación Germán Sánchez Ruipérez com una de les 100 millors obres del segle XX espanyol. El 2002, va rebre el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil pel seu llibre de poemes Més música, Mestre!, on la composició de 57 poesies per a instruments musicals, l’atorguen l’honor de ser el primer llibre de poemes que rep aquest prestigiós premi.